Mindenki ismeri Károly bácsit a Frakk c. rajzfilmsorozatból és mindenki ismeri a tipikus  kutyasétáltatási formagyakorlatot(kutya sétál, gazdi repül)

Nekem is volt szerencsém az előbb említett módszerrel sétáltatni. Viszont a láthatatlan póráz módszer megváltoztatta mindazt amit a kutyasétáltatásról és ennek tanításáról gondoltam. Megtanultunk laza pórázzal sétálni és anélkül.  A séta rituálévá vált.

A kutyasétáltatás Rituáléja

Kézbeveszem a pórázt, leültetem a kutyát és nyugodtan rácsatoloma nyakörvet. fordulunk néhány kis kört az udvarban, így összehangoljuk a figyelmet és a mozgásunkat. Majd kinyíllik a kapu és mi bejárjuk a környéket.  olykor megállunk a parkban és gyakorlunk néhány együttműködési feladatot, trükköt, labdázunk azután megyünk tovább. Néha találkozunk más kutya-gazda párossal, ekkor kapnak helyet a kontrollfeladatok a sétáltatási rituálénkan. Mire hazaérkezünk mindketten kellemesen elfáradunk.

 

 

Ugye milyen kis idilli történet?

Hányszor tapasztaltál ilyet kutyasétáltatás közben?

Ha soha a válaszod, nem vagy egyedül és ha szeretnéd megélni ezt, van lehetőség!

A kutyák nem úgy születnek, hogy tudnak szépen pórázon sétálni. Ezt akárcsak mint mi az ABC-t meg kell tanulni. A laza pórázos séta tanítására minimum 6-8 technika van. Én nem tapasztaltam olyat ami mindenkinél beválik de egy, tuti illik  a te kutyád tanulási stílusához.  A kísérletezés időbe telhet, viszont kitartással megjön a siker is!

Csodás sétákat kívánok neked:)

 

Bármi kérdésed van, vagy érdekel egy szolgáltatásom?

Keress  bizalommal az info@lucinu.hu-n