Először is megjegyzem, ez egy személyesebb, tudománytalan bejegyzés. Egyszerűen leírom nektek mi az amit én nagyon jó szívvel ajánlok, mert bevált.

Gondolom, már tudod, mert elolvastad itt-ott : két MUDI-m van.

Azokat a dolgokat írom le amit naponta használnak.

  1. Kaja: Tápot etetek velük: Green Petfood-tól  VeggieDog tápot. Kicsit tartottam a vegán kutyaeledelektől, de ezzel a táppal nagyon megvagyok elégedve. A kutyák szőre csillog,székletük redben van, viselkedésük nem változott, egészségesek és imádják a tápot. Plusz hetente többször kapnak nyers gyümölcsöt is.
  2. A szép fényes szőrért  Búzacsíra olajat is esznek  kúraszerűen, a vedlésekkor.
  3. A fogápolásra (jelzem nem fogkövesek a kutyák): Algás fogtisztitót használok ami csillogó tisztán tartja a fogakat és leköti a kutyák figyelmét. Ezt a Fressnapf – ban veszem de több helyen is láttam már.
  4. Kong– Nagyon hasznos a 4 éves kutyám kedvenc elfoglaltsága a rágás, ez a játék pedig kielégíti az igényeit. Csak megtöltöm finom falatokkal pl. sajttal és már adhatom is a kutyának.
  5. Frizbi: egyszerűen imádom, puha de van tartása, nem roncsolja a kutya fogazatát, de nagyon erős. Ezt nem versenyeken, hanem hobbi sportban használhatjuk, már egészen kölyökkortól
  6. Fogápoló LABDA– az eddigi legjobb labdánk. könnyű a tisztítása, strapabíró, tisztítja a fogakat, gumi létére nem nehéz és még a színe is gyönyörű. mindig 2 labdát használok, hogy miért – azt elárulom neked egy meglepetésként később.
  7. Treibball Labdák– Ez a kedvencünk közös programként- terelés ahol az állatokat a labdák pótolják. Ezek egyszerű fittball labdák. Ami jó, hogy olcsó, színes és többféle méretben lehet kapni.
  8. Fluoreszkáló póráz: Már 5 éve használom, a sétákhoz és semmi baja. Rághatatlan. igen, nálunk már sok póráz el lett rágva de ez még megúszta. Könnyen tisztítható, kényelmesen lehet fogni,és az esti sétáknál is szuperül látszik.
  9. Szállítóbox: Szerintem ez az egyik leghasznosabb dolog a kutya felszerelések között, mégsem használják túl sokan. Valószínűleg azért mert egy ketrecre hasonlít, de a kutyák legtöbbször imádják, mert biztonságban érzik magukat. Az én kedvencem ez, a Fressnapf egyik saját márkás terméke. Ha akarom kerekeken gurul, könnyű a súlya és a takaríthatósága, és még a repülőn is lehet használni. Kutyakiállításokon is mindig ezt használjuk.
  10. Jutalomfalat tartó : Ez a cucc eszméletlenül király, nagyon megkönnyíti a jutalomfalatok adagolását. Elsőre kicsit drágának tűnhet beruházni egy ilyenre, de megéri. Az enyém lassan 10 éves, és még mindig szuper állapotban van.

Guba és Oti