Nemsokára kutyád lesz? Sok mindent hallottál, olvastál és mégsem tudod, hogy mire lesz szükséged? Ebben a cikkben leírok pár dolgot és elmondom, hogyan válassz felszerelést . És akkor, ahogyan egy jó sebész mondaná, „vágjunk bele!”

3 hasznos tipp:

1. Legyen egy jó állatorvos (+egy kutyakozmetikus sem árt)!  Ha nem tudod hogyan válassz állatorvost, kérdezz meg egy kutyás ismerőst vagy nézz szét a környéken.

2. Vedd meg a felszerelést mielőtt hazavinnéd a kutyát! Elég stressz vesz majd körül, ha nincs póráz vagy kutyakaja.

3. Kérdezz meg egy kutyatrénert vagy olvass el pár könyvet a kutya nevelésről (ezeket ajánlom: Victoria Stilwell: A póráz két végén, Karen Pryor: Ne lődd le a kutyát!, Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek)

A felszerelés

Elsőre sok dolognak tűnhet, pedig most csak a legfontosabbakat szedtem össze. A leírásokban megtalálod, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő terméket és megtudod mennyibe kerül egy ilyen csomag. A cikk végén találsz egy letölthető ellenőrző listát is!

Eledel: én elsőre egy kezdő kutyás számára azt javaslom, hogy kérdezze meg a kiskutya előző otthonában mit evett , azzal kezdje az új helyen is, később pedig vegyen a kutya korának megfelelő, prémium minőségű tápot.

Etető és itató tálak: a tálaknál fontos hogy a kutya ne tudja egyszerűen felborítani és, hogy könnyen takaríthatóak legyenek. Jók például a kerámiák és a csúszásgátlóval ellátott fém tálak.

Fekhely: kertben tartott kutya esetén kutyaház, benti kutyáknál jó megoldás lehet a kosár, a párna, valamint a kutya matrac.

Játékok: ma már nagyon sokféle játékot gyártanak. Kezdésnek szerintem elég egy labda (nem tenisz labda!) , csomózott kötél, és egy kong (eledellel tölthető, rágható kutyajáték)

Higéniai és ápolási termékek: ide tartoznak a samponok, kefék és fésűk (valamint az élősködő elleni készítmények) , ürülékes  zacskó

Póráz és nyakörv: vegyünk egyszerű, csattal ellátott nyakörvet és egy 1,5-2 méteres pórázt.

Szállító box: az egyik leghasznosabb eszköz. Lehet kapni fémből, műanyagból és textilből készültet is. A legkönnyebben takarítható a műanyag változat, én is ezt használom.

Tanításhoz: jutalomfalat tartó, klikker, kutyasíp stb. Változó hogy kinek melyikre van szüksége szerintem válasz egy jó kutyatrénert aki majd segít ebben. ( írhatsz nekem is emailt: info@lucinu.hu)

Mennyibe kerülnek ezek összesen?

Egy ilyen csomag ma kb. 40.000 Ft. A kutyatartás nem olcsó dolog.

Ellenőrző lista