Két mudi szukám van otthon. És néha még nálunk is kiborul a bili…
Van hogy össze marakodnak, és amikor szétválasztjuk őket az ember elgondolkozik, „olyan tehetetlen vagyok, mit tegyek?..  Ezzel a technikával elérhető hogy néhány órán belül ismét jóban legyenek a kutyáid. És szeretném megosztani veletek hogy én mindezt hogyan.

0. Különítsd el a két kutyát és lásd el a sérüléseket, (ha vannak) !
Segítség lehet a Kutyaelsősegély c. Könyv.

1. Kérlek nyugodj meg!
Tudom, könnyű ezt mondani. De kérlek nyugodj meg, vegyél néhány mély levegőt.

2. Fogadd el
Amikor a pulzusod kezd lelassulni, mond ezt magadnak „elfogadom hogy ez történt, és megértem hogy foglalkoznom kell ezzel. (Néha igen csak cikinek érezhetI az emberlánya ,  ha pl. Khm.. Kutyatréner, és ez nála történik meg.) Tudod hogy ha már két élőlény van, akkor elkerülhetetlen, némi vita.  Ezek a problémák, inkább fejlődésre lehetőséget adó, megoldandó feladatok.

3. Lépj tovább
Gratulálok, most hogy tisztábban látod a helyzetet, készen állsz hogy változtass.? Ne engedd hogy a félelmeid uralkodjanak rajtad. Ha sírni akarsz, sírd ki magad és lépj tovább.

4. Kezdj építkezni:
Kezdheted magad is elemezni a helyzetet, az önvizsgálatot. De segítség lehet ha legalább egy ezzel foglalkozó szakembert megkérdezel. menjetek el egy hosszú sétára és engedjétek ki a gőzt. Aggódni és félni felesleges. cselekedj bátran, és maradj pozitív!

Minden rendben van! ?

Engem is nyugodtan kérdezhetsz! : info@lucinu.hu