A mai téma, az energiaszint magasabbra való emelése és megtartása lesz.Bármilyen tréner is vagy(coach, mentor, valamilyen tanár), biztos tapasztaltad a fáradságot a munkád során. Ez pedig sajnos melegágya a kiégésnek.Viszont vannak trükkök, hogy hogyan találhatsz egyensúlyt:)

Alvás, víz, tiszta étkezés, elég mozgás

Remélem eleget és jó minőségűt alszol. Ahhoz, hogy jól kezelhessük a kihívásokat (és lássuk be, van elég ebből egy tréner életében). kell a megfelelő mennyiségű alvás!

Minimum két liter folyadék, hiszen az agyunk óriási részben víz! Tápláló ételek kellenek, hogy bírjuk a napi terhelést, ez nagyon sok zöldség, gyümölcs, hüvelyest magvat és teljesértékű gabonát jelent az esetemben. Hetente ötször 30-60 percet töltök mozgással. Ez az esetemben, futás, tánc, HIIT és pilates.

Ha kiszeretnéd hozni a maximumot magadból, ne spórolj az alcímben felsoroltakon. Ezekkel megtudod alapozni a kreatív energiád, és a megfelelő mennyiségű fizikai és szellemi erőt, ami elengedhetetlen.

jó napirend

Ha ismered magad annyira, hogy tudod mikor vagy a legaktívabb, akkor érdemes napirendben gondolkodni. Szabj keretet a munkádnak, és hagyd magad feltöltődni. Hogyan is tudnánk másnak segíteni, ha mi magunk nem vagyunk rendben?

És te reggel vagy este vagy aktívabb?

Általában a tanulmányaim miatt, csak hétvégén tudok az ügyfelekkel foglalkozni, de persze ilyenkor is jut idő egy túrázásra vagy olvasgatásra (bár számomra például a következő hét megtervezése is nagyon pihentető dolog).

motivációs óra

Először ezzel egy príma balerina napi rutin leírásában találkoztam. Ő napi egy órát csak azzal foglalkozik, hogy pozitív, építő dolgokat csinál. Napló írás, hogy megtisztulhasson az elme. Önfejlesztés, ez lehet podcast, könyv, tanfolyam (akár online). Meditáció, önmegerősítés stb…

Ebben az órában feltölthetjük a mentális készleteinket, visszanyerhetjük a motivációnkat és erősebben térhetünk vissza a „ringbe”.

Ennek a cikknek várható folytatása, amiben a kihívások és a mélypontok köré fog szerveződni.

Addig is csodálatos hetet kívánok neked:)